torsdag 28 januari 2010

Studenthumor

Det verkar som om köparen av TJ:s armband möjligtvis kan vara Cake Poker. Åtminstone ger de små diskreta ledtrådar ifall man kollar taggarna till det här inlägget.

Ibland kan man få hrm...intressanta överraskningar om man stänger av mobilen inför en längre utlandsresa. Den här killen, JD, har delgett
sina erfarenheter.



Vissa kanske tycker att det är pinsamt, omoget eller patetiskt. Jag tycker att det är fruktansvärt roligt.

Men det mänskliga psyket
fungerar trots allt fullständigt irrationellt. Därför är det så fantastiskt intressant att studera, ju mer man studerar desto mer förstår man och desto mindre klok blir man på mänskligheten.

Tänk om det fanns ett facit....

måndag 25 januari 2010

NFL-update

NY Jets startade grymt bra för att vara så nederlagstippade. Strax innan halvtid ledde de med 17-6, men Colts quarterback, Peyton Manning, visade klass och lyckades med en touchdown för att bara ligga under med 17-13 i halvtid.

Efter det gjorde Jets inga fler poäng i matchen medan Colts visade varför de var favoriter. Till slut vann Colts med 30-17, men matchen var jämn nästan hela vägen. Manning är grymt vass när det gäller och de förtjänade verkligen sin finalplats i Super Bowl.

Den andra semin var precis så spännande och jämn som jag förutspådde. De följdes åt med touchdown efter touchdown och när slutsignalen gick stod det 28 lika och förlängning följde. Hemmalaget vann slantsinglingen och lyckades avgöra matchen med ett fieldgoal från 40 yards.

Jag tycker dock att Minnesota Vikings var en aning närmre segern. Deras försvar stoppade Saints berömda anfall mycket effektivt och QB Brett Favre var
återigen lysande, men tyvärr (sett med vikinga-ögon) "lyckades" de tappa över bollen till Saints ett par gånger för mycket i kritiska lägen vilket förmodligen kostade dem segern.

Jag är sjukt imponerad av Favre! Gubben är 40 år gammal och fick SÅÅ mycket stryk på banan. Det kom 120-kilos ångvältar kutande i full fart mot honom och ändå stod han kvar och kastade iväg bollen till mottagarna. Man såg hur ont det gjorde och ändå reste gubbfan på sig varje gång för att fortsätta. På slutet var han en haltande sönderslagen kämpe, men tigerhjärtat räckte inte till den här gången.

Frågan är om han fortsätter eller avslutar karriären med en av sina bästa säsonger någonsin. Vid 40 års ålder...RESPEKT!

Saints var givetvis inte dåliga och förtjänar sin plats i Super Bowl, dessutom är de där för första gången någonsin. New Orleans drabbades ju mycket hårt av orkanen Katrina och de har lidit länge efteråt. Nu kanske vändpunkten kommer för alla New Orleans-bor och fans.

Om två veckor smäller det. Vi lär få se en grym och välspelad final mellan två offensiva lag. Helgon mot hästskor. Vilka har mest röta?

TJ:s WSOP-armband såldes för 4006 dollar förresten. Det kanske kommer fler på marknaden snart?

torsdag 21 januari 2010

WSOP bracelet

Alla ni som inte har lyckats vinna ett WSOP-armband, nu har ni chansen att imponera på polarna, grannarna, blivande flickvännen.

Ni har drygt tre dagar på er att lägga ett bud på det här guldskimrande, diamantbeströdda bling-blinget. Kanske inte den mest smakfulla designen, men vi kan ju inte beskylla jänkarna för att vara överdrivet klassiga.



Jag har personligen fått hålla i ett vinnararmband, tyvärr inte eget, och kan intyga att armbandet på bilden ser äkta ut. Det är mycket möjligt att T.J. personligen skriver ut ett äkthetsintyg mot en smärre ersättning, som helst betalas i spelmarker vid craps-borden.

Lyckas ni dessutom bringa honom lite tur, så att de förbannade tärningarna för en gångs skull hoppar rätt är chansen god att ni får ett signerat exemplar av någon av hans böcker för vinnande spel. I turneringspoker då.

Crapsböckerna är fortfarande på research-stadiet....

onsdag 20 januari 2010

Helgaktivitet

I lördags spelade jag ingen poker utan fokuserade på NFL-matcherna som gick. De senaste åren har jag verkligen anammat Amerikansk fotboll och kollar på nästan alla matcher som visas på Viasat under säsongen. Det är den ultimata lagsporten och nästan perfekt TV-sport, om det inte vore för alla reklamavbrott...

Men det löser man genom att spela in matchen och sedan i efterhand bara spola förbi alla avbrott. Istället för 3,5 timmar blir det bara en 2,5 timmar lång match då. Är matchen ganska oviktig kan man komprimera den till bara en timme har jag märkt, och ändå få med all matchtid när bollen är i spel...

I helgen spelades kvartsfinaler i slutspelet. Första matchen på lördagen var New Orleans Saints mot Arizona Cardinals. Saints var fullständigt överlägsna och körde över kardinafåglarna med 45-14. Saints lag är komplett utan några svagheter någonstans verkar det som. Det kändes som om vinnaren av Super Bowl (finalen) redan var klar. Men, men.

Nästa match var Indianapolis Colts mot Baltimore Ravens. Colts var kanske inte lika överlägsna som Saints, men vann ändå komfortabelt med 20-3. Colts quarterback Peyton Manning, kanske tidernas bäste quarterback, är givetvis lagets styrka även om han inte glänste i den matchen. Dock var Ravens quarterback halvskadad och gjorde en usel match.

På söndagen skulle det bli en kanonmatch mellan Minnesota Vikings och väldigt formstarka Dallas Cowboys. Oddsen var ganska jämna med liten hemmaplansfördel för Vikings och alla var övertygade om att matchen skulle bli en stjärnsmäll. Det blev den också, men kanske inte som väntat.

Vikingarnas försvar var bland det bästa jag någonsin sett och fullständigt massakrerade alla anfallsförsök från Dallas. Dessutom var Vikings 40-åriga quarterback, legendaren Brett Favre, absolut briljant. Liknelsen med ett dyrt Bordeaux-vin stämmer verkligen med honom.
Det blev 34-3 till Minnesota.

I fjärde och sista kvarten blev det så en liten skräll när NY Jets bortaslog San Diego Chargers. Oddset på bortaseger var 4,5 vilket var en aning för högt i mina ögon eftersom de spelat väldigt bra på slutet och deras quarterback, rookien Mark Sanchez, spelat bättre och bättre för varje minut som gått. Resultatet blev rättvist 17-14 till Jets och jag kunde inkassera en liten slant.

Semifinalerna spelas på söndag och då tar nog sagan slut för Jets när de får möta Colts som antagligen är för bra för dem. Är man skrällsugen är oddset just nu 4,10 på Jets men jag trodde faktiskt att det skulle vara högre. Sanchez verkar ha satt sig i respekt även hos bookies.

Det riktiga smällkaramellen startar dock 00:40 mellan Saints och Vikings. Om bägge lagen spelar i närheten av de senaste uppvisningarna, kan det mycket väl bli tidernas match. Den får ni bara inte missa om ni är det minsta intresserade av Amerikansk fotboll!

Pokern då? Jo, jag spelade nio turneringar på söndagen och fick en liten utbetalning. Fortfarande inget söndagsflyt.

Annars började det bra i en 320 euros knockout-turnering på Ipoker. Av 300 euro gick 75 till ett pris på ditt huvud och resterande 225 till prispotten. För varje spelare man slog ut fick man behålla dennes 75:a.

Vi var runt 1000 spelare som startade med 5000 i marker och några nivåer in i turneringen hade jag jobbat upp mig till nästan 7000 och dessutom slagit ut en snubbe. Jag fick AA och lyckades få in allt mot AQ då bordet visade A 8 4 K 2 utan färg. Faktum är att jag betade 3200 av mina 4100 och han höjde mina kvarvarande 900 efter sista kortet...han var sugen på min bounty på 75 euro.

Nu var jag uppe på 15k och slog dessutom strax ut min antagonist som blev shortstackad mot mig. Två bountys till mig.

Ett varv senare slog tävlingens chipleader upp till 450 (han hade 22k och jag 17k nu). Jag synade med 66 strax bakom och direkt efter synade en spelare till (med 4k i stacken). Floppen kom Q 10 6. Ding!

Första killen betade 1100, jag höjde till 3200 och tredje killen gick all-in med sina 4k. Blixtsnabbt gick första spelaren all-in med 22k. Jag synade lika snabbt med min triss (har han triss i tior eller damer, så får det väl vara så. Det finns ju alltid en out kvar...) De hade AA och KK respektive! Varken ess eller kung kom på de återstående korten och nu hade jag 38k där tvåan i turneringen hade 20k.

Dessutom tre bountys. Smakstart!

Fast efterrätten var inte lika god...Inga fler bountys och utslagen på 200:e plats med 100 prisplatser. No problemos.

fredag 15 januari 2010

Orättvist

Vi har det bra i Sverige. Vad kan hända här? Snöstorm, blixthalka, orkanen Gudrun eller någon älv som svämmar över. Stora rubriker i våra kvällstidningar men bortsett från några enstaka dödsfall inte mycket värre. Tydligen var det en del skogsbönder som tog livet av sig när Gudrun blåst klart, men i det stora hela rycker vi på axlarna efter någon vecka.

Livet är inte rättvist fördelat. Som om det inte räckte med tidigare slaveri, vidrig diktatur med Papa Doc, korrupta politiker och extrem fattigdom så råkade nu Haiti ut för en av de värsta jordbävningarna någonsin.

Det finns ingenting som fungerar där nu. All hjälp behövs.

Det värsta är barnen. Oskyldiga barn som kanske blivit av med föräldrar och syskon och inte fattar någonting. Jag får ont i magen när jag tänker på det.

Tsunamin I Thailand var hemsk, men de kommer igen tack var sin turism. Haiti kommer aldrig att resa sig igen.
Vi måste hjälpa till mer än någonsin.

Tyvärr försvinner mycket skänkta pengar till olika hjälporganisationers feta lönekostnader och reklam. Annat försvinner hos korrupta mottagare i drabbade länder, sjukt nog. Jag skickade lite pengar till tre organisationer igår; Läkare utan gränser, Röda korset och Hoppets stjärna.

Vet inte vilken som är bäst därför blev det en gardering. Hoppas att det lilla bidraget kan hjälpa någon.

Omvärldens kraftiga reaktioner och hjälpinsatser på katastrofen visar att det finns hopp för mänskligheten trots allt. En vacker dag kanske vi kan leva tillsammans i fred och harmoni på det här exceptionella klotet.

onsdag 13 januari 2010

Dyr golfboll

Just nu i kung Bores tider känns golfsäsongen en aning avlägsen. För att vi "inbitna" golfare (Ordvalet ren slump. Jag lovar!) inte ska sukta för mycket ville jag lysa upp tillvaron med lite golfbilder från ett soligare ställe.


Moderna golfbollar är små tekniska vidunder som golfföretagen spenderat enorma pengar på för att utveckla. Alla påstår rättframt att deras boll flyger längst enligt senaste tester och som konsument kan inte annat än bli förundrad över hur många olika tester det kan finnas.

Jag undrar dock om inte personen på bilderna överdrev separationsångesten från sin kära golfboll. För övrigt kostar en ny boll cirka 50 kronor…

Ni som precis har ätit en trevlig middag kanske ska vänta någon timme eller så innan ni kikar vidare....

ATT00001

ATT00002

ATT00003

ATT00004

ATT00005

ATT00006

ATT00007

Låt oss hoppas att de lyckades sy tillbaka armen så att stackaren kan svinga vidare. Nästa gång lär han nog fiska upp en ny boll ur bagen istället för ur dammen…

Hmm, det slog mig att jag behöver köpa nya boots. Undrar var det kom ifrån?

tisdag 12 januari 2010

Kvällsarbete

DSC00239

I söndags spelade jag som vanligt en 7-8 turneringar, men det vill sig fortfarande inte. Jag har rannsakat mig och försökt analysera mitt spel och tycker ändå att jag tar rätt beslut oftast. Kanske är jag en aning för aggressiv ibland när jag fått ihop en stor stack, men online är spelet så otroligt mycket snabbare och aggressivare i turneringar att man måste ta marginella beslut.

Det känns som om jag nog förlorat lite för många 80/20-lägen på sistone för att resultaten ska bli bra. Jag ska bara öka dosen tävlingar så att statistiken jämnar ut sig.

På Ipoker hade de en 535 dollars-turnering med 1 miljon dollares i garanti till prispotten. Strukturen var fantastisk för att vara online, med 10k i startstack och blindar på 15-30. Dessutom fick de inte ihop med tillräckligt många deltagare för att täcka garantisumman. De hade behövt 1870 spelare, men bara 1676 ställde upp vilket innebar att nätverket fick skjuta till lite över $100k som en liten bonus!

Tyvärr förlorade jag en stor pott halvvägs in i turneringen med KK mot QQ vilket annars hade gett mig chiplead så långt. Förvisso långt kvar men ändå…

I och för sig fick jag träna på lite nya svordomar. Hoppas det inte är för lyhört in till grannarna…

Jag tog mig till prisplats men 900 dollar räckte inte långt för att täcka startavgifterna på söndagskvällen.

På måndagen tänkte jag först inte spela men ändrade mig (öka dosen var det ju…) och det var inget dumt beslut. På 24hPokers 10k garanti tog jag mig till finalbordet, där (hör och häpna!) ett par italienare fortfarande var kvar.

Första handen vid finalbordet får jag två kungar, och givetvis dagens skrämselattack. Jag och en av spagettibröderna har 90k var och är stora chipleaders. Övriga 7 spelare har 255k tillsammans. Många har spelat tight för att klättra i prislistan och nu är blindarna skyhöga, 2,5k-5k, i förhållande till markerantalet. Signore Barilla, med 90k, är först att prata och höjer till 17k.

Jag funderar några sekunder på om jag bara ska syna för att fånga honom, men vafan, han är ju italienare! Här behövs inga sofistikerade fiskeredskap. Ett snöre med krokig spik räcker. Förmodligen går det bra utan spik.

Han synar nog en all-in med många händer, tänker jag, och klickar i all-in-rutan. Lena som kommit förbi och kikar blir lite nervös och säger: “Tänk om han har två ess då?”

Jag försöker lära henne lite strategi då och då, men vi har inte riktigt samma spelstil än….

Vad händer just när jag klickar på all-in-knappen? Comhems förbannade bredbandsanslutning försvinner! För första gången på flera veckor som vi bott här! Jag ser på bordet att markerna är kvar framför mig och blir spyfärdig.

Lena säger till mig att koppla in det mobila bredbandet eftersom jag blir så paff att jag håglöst sitter och väntar på att anslutningen ska komma tillbaka. Jag hoppas bara att det inte blev någon variant med syn från mig och att jag sedan timade ut.

Någon minut senare lyckas jag logga in igen på mobilanslutningen och har ni sett på fan! Jag sitter med nästan 200k framför mig. Jag hann precis på mikrosekunden!

Jag kollar i handhistoriken och ser att han hade AK och en tredje gubbe synade dessutom med AJ. En kung på floppen innebar att jag aldrig behövde oroa mig. Om jag sett fanskapet, vill säga.

Till och med när man inte kan förlora måste man sitta och svettas! Visst är pokerlivet härligt….

Resten av turneringen var som ni förstår en formsak. Alla satt och väntade på att jag skulle slå ut de andra, och jag gjorde ingen besviken. En liten stund senare inkasserade jag 3800 euro, ingen jättevinst, men det räcker till några fler turneringar och lite räkningar.

Framför allt var det skönt att få avnjuta vinnarkänslan igen. Nästa gång blir det några snäpp högre.

DSC00236

torsdag 7 januari 2010

Svidande last longer bet

Ibland under pokerturneringar hör man spelare som glatt vill ingå "last longer bet". För er som inte känner till det innebär det att två eller fler spelare slår vad om en viss summa pengar. Den som överlever längst i turneringen vinner således vadet och inkasserar från de andra.

Anledningen till att man ingår den typen av bets kan bero på flera orsaker. Om turneringen har väldigt många deltagare är chansen liten att hamna i prispengar, men nu behöver man bara överleva sina LLB-motståndare för att få en utbetalning.
Ibland är turneringen väldigt billig och då kan man ha lite större LLB:s för att motivera sig mer. Ett varningens ord dock om du spelar en rebuy-turnering och ditt bord är ganska vilt: det kan bli dyrt.... Både Huck Seed och Daniel Negreanu är kända för att ha haft 30-40 rebuys i tusendollars turneringar!

Givetvis tycker alla som ingår LLB:s att de är överlägsna sina opponenter och det bara är en tidsfråga innan de får sina vinstpengar, så kallad "hämtgurka".

I princip finns det två vägar att gå för att vinna ett LLB. Antingen spelar du bra/har tur och överlever därför längre, eller så spelar dina LLB-kombatanter dåligt/har otur och åker ut före dig. Ni som förstår er på spelteori inser då att det är en fördel att hålla ner fluktuationerna (svängningarna) för att ta mindre risker att bli utslagen. Därför är det ofta spelare som inleder försiktigt i turneringar som gärna slår vad med erkänt vilda gamblers.

Vad är kriteriet för en vild gambler då? Ja, det finns många, men i mina ögon är det framför allt tre tecken som är väldigt tydliga och får pokerspelarna att slicka sig om munnen.

1) Om spelaren är berusad är det ett bra tecken. Spelaren kan till och med klassas som tight när han är nykter. Vi vet alla vad spriten gör med självkontrollen...

2) Om spelaren röker är det ett bra tecken. Rökning är lika med dålig självdisciplin, det inser alla ickerökare. Dålig självdisciplin är inte bra vid pokerbordet, speciellt om man vill komma långt i turneringen.

3) Om spelaren inte röstar på Sverigedemokraterna är det ett gott tecken. I synnerhet om han härstammar från anrika riken ur bibeln och medelhavshistorien. Assyrier och syrianer är väl godkända. Fransoser och spanjorer får MVG. Allra bäst betyg får dock greker, turkar och italienare, (HALLELUJAH!)

Följdaktligen ser vi då ofta Johan Storåkers (erkänt tight inledningsvis i turneringar) sitta i baren sippandes på en äpplejuice (påminner om öl) glatt tillropande alla nikotinberoende svartskallar
som puffat klart i rökrummet: "Ciao, Abri! Får jag bjuda på en öl? Vill du förresten ha en liten sidobet för att göra det mer spännande?"

Joe Sebok skriver i sin blogg om en LLB som tar konceptet till nya nivåer.

För ett par år sedan hade han och Gavin Smith en LLB där förloraren fick tatuera in motståndarens initialer på ryggen! Sedan dess har Gavin stiligt/förnedrad knallat runt med J.S. där bak.
Nu har de dock fått med sig Jeff Madsen samtidigt som insatserna höjts. Jag vet inte hur nyktra de var när LLB:n ingicks...
Den som åker ut först av de tre musketörerna i årets LAPC måste tatuera in båda de andras ansikten på kroppen! På plats av en inhyrd tatuerare!

Han som åker ut därefter behöver "bara" tatuera in vinnarens ansikte...allt medan siste man kvar kan se på och garva läppen av sig!

Sebok erkänner att vadet är sjukt och har redan börjat ångra sig. Om det blir av hoppas jag verkligen att det filmas. Vem vill missa det?

fredag 1 januari 2010

Vinterdopp

Över en av julmiddagarna nere i Skåne kom vi in på ämnet vinterbad. Jag har själv aldrig provat hoppa i en isvak, det närmaste jag kommit är runt 10-gradigt vatten. Det var i min ungdoms år på efterfest en höstkväll i Malmö vi fick en snilleblixt och åkte till "Ribban".

Ett par tips till bad i mindre varmt vatten: Doppa inte tårna först. Se till att det går att kasta i sin bleka lekamen, oåterkalleligt, i ett stycke. Exempelvis från en brygga på Ribersborgsbadet.

Bada gärna med ett par väldigt söta flickor som lockar dig i vattnet. Exempelvis från nattklubben Privé. (Det här var 20 år sedan)

Det spelar ingen roll hur välutrustad fortplantningsmässigt du är, i kallt vatten dras blodkärlen obönhörligen samman, med resultat som kan knäcka den stoltaste om du inte är mentalt förberedd. Bit ihop och intala dig att de söta flickorna givetvis förstår orsak och verkan.

Det är manligt nog att bada i kallt vatten. Hoppa går bra, du måste inte dyka.

Om du nu har en "god vän" som filmar ditt lilla kylslagna dopp, se till att det är en av slaget som kanske bryr sig lite om något går
en aning fel. Istället för att garva häcken av sig...



Mina ryskkunskaper säger mig att ni som talar polska får ha lite överseende med språket i videon. Det verkar inte vara polska kulturelitens årliga vinterbad.