lördag 23 maj 2009

Dag 2 i main event.

Jag kände mig härligt rofylld och dagen började fint när vi kom igång. Jag hade Ferit Gabrielsson och Simon Johansson vid bordet och förstod att det inte skulle bli helt smärtfritt att spela så länge de satt kvar. De spelar också för Unibet och hade rejäla stackar med, så det var upplagt för en del konfrontationer.

Hur som helst. En liten stund in på dagen slog Jimmy Korsgren om till 3100 när mörkarna var 1000-2000. Killen på knappen synade och jag kikade ner på AA i lilla mörken! Ett underbart läge eftersom Jimmy och jag hade spelat några händer mot varandra dagen innan och han var väl inte helt övertygad om att jag alltid hade bra när jag höjde... Jag höjde till 11000 och Jimmy funderade en stund innan gick all-in för runt 25000. Nästa kille passade och när vi var all-in visade Jimmy AQ. Inga olyckor hände och jag hade nu 80000.

Jag fortsatte arbeta vidare och närmade mig 100 000. En ganska oerfaren spelare som snackade väldigt mycket och trots allt var väldigt trevlig, hamnade ofta i trubbel med Ferit. Till slut lyckades han dubbla upp med AA mot Ferits 99, och hade över 100 000. Jag hoppades jag skulle få tag i honom men han överspelade QQ mot en kille som re-re-raisade till 35000 och ändå sparade c:a 35000. Mini-Nalle tryckte då all-in med sina damer och fick självklart se moståndaren vika upp AA. Nu verkade han vara lite på tilt och gick all-in ett par gånger och vann utan syn. Jag slog om till 6500 med A5 i hjärter och han gick all-in för 32000. Jag synade eftersom jag tyckte hans handrange var väldigt stor i det läget. Givetvis hade han AK och floppen kom Q 6 4, följt av 7 och en liten rar 8 så att jag fick en rättvis stege..

Jag var uppe i 135000 och det kändes riktigt bra. Strax kom en hand som visade sig vara dagens nyckelpott för mig och det var mot Simon.

Tyvärr är jag inte världens fingerfärdigaste vid tangentbordet och jag måste iväg och spela en terminatorturnering på casinot som redan börjat. Men hav tröst! Fortsättning följer.


Inga kommentarer: