onsdag 21 december 2011

Mycket intressant handanalys av bubbelspel

Epic poker league spelades i veckan i Las Vegas. När spelet närmade sig prispengarna uppstod en väldigt omdiskuterad hand. Eftersom jag följer vissa spelare på twitter får jag direkt information som inte är djuplodande. Min första tanke när jag läste om handen var: "WTF!!!"


När man läser den här väldigt intressanta analysen framstår saker och ting i en annan dager, och man förstår tankegångarna bakom hur det hela utvecklades.


Läs och begrunda!


http://www.allvegaspoker.com/news_detail_482.html


3 kommentarer:

Indiscreet sa...

Jag tycker inte analysen håller alls. Spelet BLIR bra, men enbart tack vare Vanessa Roussos initiala misstag.

Tehan utgår från att Roussos isoleringsraise betyder just vad den utger sig för: att hon skickar in 120 000 och sedan är beredd att vika för de 180 000 sista. Vid det andra beslutet ska hon avböja potoddsen 2:1.

Men så kan man ju inte spela. Även om Tehan inte tror att det finns fold equity så kommer han ju att pusha en hel del händer som hennes QQ (eller JJ) spelar bra mot, t ex AK, AQ, AJs, JJ, TT, 99. Med bara en minimal gnutta fold equity blir det väldigt attraktivt att pusha sådana händer, ja kanske t o m Ax.
Därför blir hon nog, när hon tänker närmare efter, tvungen att syna.

Ur Tehans perspektiv borde det därför faktiskt vara sannolikare att Rousso antingen:
1) Fått hjärnsläpp när hon gjorde 120 000 och kommer att kvidsyna 100 procent av sin range (och förbanna att hon inte pushade direkt), eller
2) "Levlar" genom att - med AA eller KK - få Tehan att tänka just som han gjorde.

Tilläggas kan att de flesta nog pushar även den (av Tehan uppfattade) nedre delen av Roussos range, precis som de pushar AK.

Oj, det här blev komplicwerat och svårt att förklara. En enkel sammanfattning:
Det finns nog inga händer som Rousso skulle raise-folda för 40% av stacken mot en kvalificerad motståndare som är medveten om bubbelproblematiken. Det borde Tehan förstå.

Peter Eichhardt sa...

Nu satt vi ju inte där och vet inte vad deras historia är, men enligt analysen skulle det ju vara väldigt otroligt att hon hade AA eller KK (vilket hon bara skulle syna med) eller AK, AQ (som hon skulle pusha med) därför är ju hennes hand väldigt polariserad. Och att hennes range ligger just i det intervallet 88-QQ.

Det är möjligt att Rousso är väldigt lättspelad för Tehan och att han just därför fattar det. Samtidigt är det ju uppenbart att hon "inte kan" lägga sig och rimligtvis borde ju Tehan veta det och därför "måste" han ha AA eller KK. Å andra sidan, skulle han inte spela likadant med AK?

I vilket fall så tog det ju fem minuter innan hon synade med QQ. Lägre par lär hon ju därmed med stor sannolikhet lägga, så Tehan var inte så fel ute trots allt, antar jag, även om man initialt kan tycka att det är ett tomtespel.

Svårt, Johan, men det är såna här situationer som är bra för cirkulationen på våra hjärnkontor. Eller hur?

Indiscreet sa...

Jo, visst är det roligt med den typen av händer. Men jag hävdar ändå att om hon över huvud taget tvekar när Tehan pushar så gjorde hon fel när hon inte pushade direkt.

Som du påpekar - Tehan skulle 4-betat AK där. Och antagligen även JJ och TT. Såå mycket styrka har det ju faktiskt inte visats.