måndag 21 december 2009

Söndagsgrind

Förra veckan skrev jag om att jag öppnat nytt konto på ett annat IPN-skin eftersom Entraction inte använder sig av Cardroom2 längre.

Någon dag senare fick jag ett trevligt mejl från Eric på Paradise Poker, som tillhör IPN-nätverket. Han skrev att han gillade min blogg och gärna såg att jag började spela hos dem igen. Tydligen hade jag öppnat konto hos dem redan i juli 2000. Det ni!

Som ett litet tecken på uppskattning hade han satt in 150 euro på mitt konto för att gratifiera återkomsten. Eric föreslog att jag skulle spela nästa veckas söndagsturnering, som kostar 150 euro, på Paradise istället. Jag tackade så mycket och var inställd på att inte göra honom besviken. Givetvis hade jag nyfiket verifierat att det stämde. Pengarna, 150 euro,fanns där. Strålande!

IPN:s 100k söndagsgaranti börjar kl 18 och igår slog jag på datorn en kvart innan för att starta upp några pokerklienter. Ni vet ju hur det kan vara lite trögt med uppdateringar av säkerhets- och pokerprogram, så när turen kom till Paradise var det bara några minuter kvar innan anmälningsstopp. När jag loggat in såg jag att det var 149.99 euro på kontot. Först fattade jag inte varför i all stress med startande bord och program runt omkring. Jag försökte anmäla mig ändå, men givetvis poppade en ruta upp som meddelade att jag hade för lite pengar på kontot...1 cent!

Att hålla på med kreditkort för att sätta in den saknade tioöringen med så knappt om tid tilltalade mig inte direkt så jag anmälde mig på det andra skinnet istället, där jag redan hade tillräckligt för anmälningsavgiften. Jag hann och medan turneringarna rullade igång, loggade jag in i cashiern på Paradise för att se vad som hänt med den mystiskt försvunna tioöringen.

Aha! Uppenbarligen hade de 150 eurona växlats till svenska kronor och sedan tillbaka så att en liten växlingsförlust uppstått. Jag lät saken bero. Efter att jag spelat klart för kvällen kunde jag inte låta bli att undesöka saken närmre. Någonting fick mig att undra..

Nu är klockan sent, jag är trött och har svårt att samla tankarna, men vem har tagit min tioöring? Är mitt konto hackat av den ryska maffian som omärkligt försöker nalla från spelkonton? (I mitt fall blev det inte så osynligt...) Har Paradise en hustomte som behöver försörjas med gröt i juletider? Eller hade jag helt enkelt en ouppklarad skuld som kassören äntligen kunde kräva in?

För att ni ska ligga lika sömnlösa som jag publicerar jag härmed ett utdrag ur kassaboken. Ni får gärna komma med lösningar när ni knäckt gåtan.

20/12/2009 17:56 CET922181682
1.547,94 SEKAnnatBossMedia EUR Poker
20/12/2009 17:56 CET9221790161.547,94 SEK
AnnatBossMedia EUR Poker
16/12/2009 03:37 CET916362875
1.548,04 SEKAnnatBossMedia EUR Poker


För övrigt tog jag tyvärr bara mig till en prisplats av åtta turneringar. Inga extra juklappspengar den här söndagen.....

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kursen ändrad från den 16:e till den 20:e...

Peter Eichhardt sa...

10 öre verkar udda. Jag tippar på att det snarare är en avrundningsdifferens när de växlat från en valuta till en annan.

Eric bad så mycket om ursäkt och satte in 20 euro extra. Det hjälper att gnälla....lol

Indiscreet sa...

Min första tanke var att de medvetet sätter in någon cent för lite, för att man ska tvingas göra en insättning.
Å andra sidan skulle nog många slinka den fällan genom att spela några billigare turneringar i stället.

Hade förresten också konto på Paradise år 2000, men har inte fått något liknande erbjudande :-)

Lirade du på Planet Poker också? De var ju ensamma på banan ett tag. Jag minns att man tyckte 20-40 FL var snorhögt när de introducerade det.
Sedan var det visst några forskare som i all välmening knäckte deras RNG, och de fick slå igen butiken.
Those were the days ...

Peter Eichhardt sa...

Insättningsknepet är säkert allmänt vedertaget hos kortrummen, fast kanske inte i just det här fallet.

Givetvis lirade jag på Planet men deras mjukvara var ju erbarmligt dålig. CCC (Concorde Casino i Wien som hade egen mjukvara) var ju betydligt bättre, någon bugg då o då hörde ju till.

Motståndet var en aning mjukare än Isildur-style på den tiden.....

God Jul på dig, Johan!