måndag 25 januari 2010

NFL-update

NY Jets startade grymt bra för att vara så nederlagstippade. Strax innan halvtid ledde de med 17-6, men Colts quarterback, Peyton Manning, visade klass och lyckades med en touchdown för att bara ligga under med 17-13 i halvtid.

Efter det gjorde Jets inga fler poäng i matchen medan Colts visade varför de var favoriter. Till slut vann Colts med 30-17, men matchen var jämn nästan hela vägen. Manning är grymt vass när det gäller och de förtjänade verkligen sin finalplats i Super Bowl.

Den andra semin var precis så spännande och jämn som jag förutspådde. De följdes åt med touchdown efter touchdown och när slutsignalen gick stod det 28 lika och förlängning följde. Hemmalaget vann slantsinglingen och lyckades avgöra matchen med ett fieldgoal från 40 yards.

Jag tycker dock att Minnesota Vikings var en aning närmre segern. Deras försvar stoppade Saints berömda anfall mycket effektivt och QB Brett Favre var
återigen lysande, men tyvärr (sett med vikinga-ögon) "lyckades" de tappa över bollen till Saints ett par gånger för mycket i kritiska lägen vilket förmodligen kostade dem segern.

Jag är sjukt imponerad av Favre! Gubben är 40 år gammal och fick SÅÅ mycket stryk på banan. Det kom 120-kilos ångvältar kutande i full fart mot honom och ändå stod han kvar och kastade iväg bollen till mottagarna. Man såg hur ont det gjorde och ändå reste gubbfan på sig varje gång för att fortsätta. På slutet var han en haltande sönderslagen kämpe, men tigerhjärtat räckte inte till den här gången.

Frågan är om han fortsätter eller avslutar karriären med en av sina bästa säsonger någonsin. Vid 40 års ålder...RESPEKT!

Saints var givetvis inte dåliga och förtjänar sin plats i Super Bowl, dessutom är de där för första gången någonsin. New Orleans drabbades ju mycket hårt av orkanen Katrina och de har lidit länge efteråt. Nu kanske vändpunkten kommer för alla New Orleans-bor och fans.

Om två veckor smäller det. Vi lär få se en grym och välspelad final mellan två offensiva lag. Helgon mot hästskor. Vilka har mest röta?

TJ:s WSOP-armband såldes för 4006 dollar förresten. Det kanske kommer fler på marknaden snart?

Inga kommentarer: