torsdag 7 januari 2010

Svidande last longer bet

Ibland under pokerturneringar hör man spelare som glatt vill ingå "last longer bet". För er som inte känner till det innebär det att två eller fler spelare slår vad om en viss summa pengar. Den som överlever längst i turneringen vinner således vadet och inkasserar från de andra.

Anledningen till att man ingår den typen av bets kan bero på flera orsaker. Om turneringen har väldigt många deltagare är chansen liten att hamna i prispengar, men nu behöver man bara överleva sina LLB-motståndare för att få en utbetalning.
Ibland är turneringen väldigt billig och då kan man ha lite större LLB:s för att motivera sig mer. Ett varningens ord dock om du spelar en rebuy-turnering och ditt bord är ganska vilt: det kan bli dyrt.... Både Huck Seed och Daniel Negreanu är kända för att ha haft 30-40 rebuys i tusendollars turneringar!

Givetvis tycker alla som ingår LLB:s att de är överlägsna sina opponenter och det bara är en tidsfråga innan de får sina vinstpengar, så kallad "hämtgurka".

I princip finns det två vägar att gå för att vinna ett LLB. Antingen spelar du bra/har tur och överlever därför längre, eller så spelar dina LLB-kombatanter dåligt/har otur och åker ut före dig. Ni som förstår er på spelteori inser då att det är en fördel att hålla ner fluktuationerna (svängningarna) för att ta mindre risker att bli utslagen. Därför är det ofta spelare som inleder försiktigt i turneringar som gärna slår vad med erkänt vilda gamblers.

Vad är kriteriet för en vild gambler då? Ja, det finns många, men i mina ögon är det framför allt tre tecken som är väldigt tydliga och får pokerspelarna att slicka sig om munnen.

1) Om spelaren är berusad är det ett bra tecken. Spelaren kan till och med klassas som tight när han är nykter. Vi vet alla vad spriten gör med självkontrollen...

2) Om spelaren röker är det ett bra tecken. Rökning är lika med dålig självdisciplin, det inser alla ickerökare. Dålig självdisciplin är inte bra vid pokerbordet, speciellt om man vill komma långt i turneringen.

3) Om spelaren inte röstar på Sverigedemokraterna är det ett gott tecken. I synnerhet om han härstammar från anrika riken ur bibeln och medelhavshistorien. Assyrier och syrianer är väl godkända. Fransoser och spanjorer får MVG. Allra bäst betyg får dock greker, turkar och italienare, (HALLELUJAH!)

Följdaktligen ser vi då ofta Johan Storåkers (erkänt tight inledningsvis i turneringar) sitta i baren sippandes på en äpplejuice (påminner om öl) glatt tillropande alla nikotinberoende svartskallar
som puffat klart i rökrummet: "Ciao, Abri! Får jag bjuda på en öl? Vill du förresten ha en liten sidobet för att göra det mer spännande?"

Joe Sebok skriver i sin blogg om en LLB som tar konceptet till nya nivåer.

För ett par år sedan hade han och Gavin Smith en LLB där förloraren fick tatuera in motståndarens initialer på ryggen! Sedan dess har Gavin stiligt/förnedrad knallat runt med J.S. där bak.
Nu har de dock fått med sig Jeff Madsen samtidigt som insatserna höjts. Jag vet inte hur nyktra de var när LLB:n ingicks...
Den som åker ut först av de tre musketörerna i årets LAPC måste tatuera in båda de andras ansikten på kroppen! På plats av en inhyrd tatuerare!

Han som åker ut därefter behöver "bara" tatuera in vinnarens ansikte...allt medan siste man kvar kan se på och garva läppen av sig!

Sebok erkänner att vadet är sjukt och har redan börjat ångra sig. Om det blir av hoppas jag verkligen att det filmas. Vem vill missa det?

2 kommentarer:

espelidiao sa...

hi peter,
tournament dates in estoril:
emop 24-28 march
betsson 3-7 may (not confirmed)
partouche 20-22 august
bye
miro

Peter Eichhardt sa...

Ok Miro, thanks!

I'll try to come down to play with you guys. Cascais isn't the worse place in the world....