onsdag 4 januari 2012

Snart på väg

Det börjar dra ihop sig för avresa till Bahamas. 
Eftersom resan blev sent påtänkt växte inte billiga och bra biljetter på träden direkt. Arlanda - Nassau för tre personer gick löst på minst trettio tusen och då var det med övernattning och ett par byten, så resan skulle ta uppåt 50 timmar.
Flyg från Arlanda till Florida var inte mycket billigare, så den varianten med separat bokning för att hitta billigt flyg sista biten var heller inte aktuell.


Istället började vi kika på olika större städer i Europa som lågprisbolagen trafikerar. Där dök det upp ett grymt bra alternativ: London - Nassau via Orlando på 12 timmar och likvärdigt hem för knappt tjugo tusen! Med VirginAtlantic som jag aldrig flugit med men Kniven har talat varmt om tidigare. 


Mums! Nu gällde det bara att ta sig till London. Givetvis fanns ju gamla, "hederliga" Ryan Air för några laxar. Kruxet var bara strulet att ta sig från Stanstead till Gatwick, men det kan man ju ta när man sparar så många laxar och timmar på resan.
Som vanligt när man bokar Ryan Air måste man försöka ducka alla möjliga extraavgifter och kampanjpriser de försöker kasta på dig, men mest irriterande var att man var och varannan minut var tvungen att skriva in säkerhetsord (ni vet sådana som är halvt oläsliga så att man får uppdatera dem 2-3 ggr...) så att Ryan Air kan sova gott i vetskapen att jag inte är en robot.


De tog dock ordet ironi till en sällan skådad klimax med den här varianten på säkerhetsord vad beträffar ett flygbolag:




Hela artikeln går att läsa här på expressen för er som är nyfikna.


Har förresten sett att det varit frostgrader i Florida de senaste dagarna. Hoppas man slipper ta med yllemössan till Bahamas...


Peter



Inga kommentarer: