måndag 30 januari 2012

Thor Hansen

Det är med tungt hjärta jag skriver det här inlägget. Jag har väntat några dagar eftersom jag ville vara säker att det, tyvärr, stämde. Ibland uppstår det vidriga rykten och jag hoppades in i det sista att detta skulle vara ett sådant.
Doyle Brunson har ju blivit dödförklarad x antal gånger ryktesvägen på internet.


Tyvärr har Thor Hansen, enligt den första prognosen fått obotlig cancer. I den här artikeln på pokernews.com uttalar sig dock en norsk läkare som träffat och undersökt Thor lite positivare och säger att det inte är nattsvart.

Hoppas, hoppas....


Lina skrev ett fint inlägg på sin blogg och även om han inte varit min bonuspappa (det har nog snarare Christer Björin varit, om han inte misstycker...) så har Thor alltid haft ett vänligt ord över. I början på nittiotalet var det inte så många fler skandinaver över i Las Vegas och spelade, därför var det lätt att träffas och snacka lite. Thor levde ju i USA och tyckte väl att det var skönt att äntligen få snacka lite med någon hemifrån.


Vi har haft en hel del sköna garv, i synnerhet när han berättat någon av sina sanslösa historier. Thor är osedvanligt spelsjuk, men erkänner det och verkar inte vilja ha det på annat sätt. Det är inte bara en gång jag sett honom casha 10-20 tusen dollar i någon turnering, bara för att någon timme senare stå riva spelbongar i sportsbooken (gärna någon sexling på baseball) eller racebooken (gärna någon åttling på hundarna) och samtidigt höra honom muttra "icke denne gang heller".

Jag kommer ihåg en gång när jag, Thor och Martin tog en fika i Tunica och han berättade om sina spel med sedvanlig självironi. Han hade exempelvis haft över 130 spel rullande på en lördag-eftermiddag en gång. Och det var bara på college-basketen....
Martin och jag kunde inte sluta skratta den fikastunden!

Thor har alltid varit en pokerspelare i världsklass, i sjukorts stöt var han kanske den bäste av alla, och hade han hållit sig till poker hade det nog sett bättre ut i plånboken. Norrmännen har givetvis startat en insamling för att hjälpa Thor och om ni vill bidra är det mycket uppskattat. 


Lina har sammanfattat det i sin blogg. En vädjan

Det går också att bidra genom att köpa Thors självbiografi "Usensurert".
Jag beställde den igår på vindaci.no och osynat kan jag lova att den innehåller otroliga historier. Samtidigt får jag väl borsta upp min förståelse på norska.


Ehandel Start
Jag ska läsa den och kanske fylla på med några andra historier här på bloggen om de inte finns med i boken. Som sagt var, det finns en uppsjö om Thor...


I den här krönikan jag skrev för evigheter sedan finns det exempelvis en. I självaste Svenska Dagbladet! Kan ni tänka er!?
Tiden räckte inte till


Jag upptäckte att jag upprepar mig en aning, men det får ni stå ut med.


Vi håller alla tummarna för dig Thor och jag önskar att jag får träffa dig många gånger till i Vegas i framtiden!



Inga kommentarer: