onsdag 18 november 2009

Idoler

Det går finfint med sömnen. Inatt hoppade jag helt enkelt över den och gick och lade mig sex på kvällen. Vaknade vid midnatt och undrar nu vad dygnsrytm är till för?

Efter ett ha spelat poker i snart 20 år är jag inte helt okänslig vad beträffar att läsa av människors känslor och ansiktsuttryck. Apropå “Idol” i fredags slogs jag av hur tydligt Eddie visade med sitt kroppsspråk att han hade kommit till vägs ände.

I fredags var de fortfarande sex kvar. Tre av dem; Erik, Tove och Calle sitter lika säkert i sadeln som den mest hjulbente cowboyen genom tiderna; gamle, trygge Zeb Macahan. Jag skulle bli mycket förvånad om det inte blev den trion kvar till slut.

Eddie däremot har mest känts som om moster Agda skulle ge sig på lite rodeo med tjuren Ferdinand när han sätter sig på biet under sin korkek. Tre gånger tidigare hade han hängt löst och fjärde gången gillt visste han att det var över. Visserligen såg Rezas självförtroende lite stukat ut efter juryns kritik mot hennes undermåliga uttal på engelska när hon sjunger, men hennes röst är ju gudomlig!

När de sjöng om syntes det lång väg att Eddie var tömd, och vid omröstningen var det uppenbart att han gett upp innan resultatet presenterades. Han insåg att hans röstresurser inte räckte längre.

Sedan undrar jag hur Reza tänker?

Hon har bott i Sverige i 4,5 år, pratar hygglig svenska och jobbar som köksbiträde. Hon älskar att sjunga och uppträda, och vill väl inget hellre än att få göra det i framtiden. Hon har som sagt uppenbara problem med uttalet i sångerna, men det kompenserar hon med sin underbara röst.

Vad gör hon då för att förbättra sina odds nu när hon har den största chansen i sitt liv?

Jo, då passar hon på att röka mellan varven…

Hmm, antingen har ingen berättat för henne att det finns allsköns nikotinhjälpmedel på apoteket eller så har hon redan hittat drömyrket som köksbiträde.

Aj! Jag såg att Isildur1 fått sig en genomkörare av Antonius. Vi får hoppas det är tillfälligt, det är ju så kul med alla spekulationer om att Dwan är pank snart.

Nä, nu är klockan halv åtta på mörra. Dags att sova lite…

9 kommentarer:

Legato sa...

På Donkr spekulerar vi vilt i Isildur1, välkomna ;)

Peter Eichhardt sa...

Jag var inne och lämnade en finsk kommentar.

Anonym sa...

hi peter,
do you remember me, miro from estoril portugal.
how are things going? when are you coming back, we are playing a little better, guess you wouldnt win everyday like you used to.
all the best,
miro

Peter Eichhardt sa...

Hi Miro!

I don't know if I want to come back if you are playing better...

I met Super-Mario in Prague by the way. I miss Cascais/Estoril and will for sure come down again.

Take care!

espelidiao sa...

we're not playing that much better, guess you'd lose 1 in 5 days.
I have also started playing online, you can check it on the blog I set up with mario www.cestoril.blogspot.com
you can comeback to the partouche tournament, I think it will take place here in estoril.
gg

Peter Eichhardt sa...

I checked your blog but I guess my portugese isn't much better than your swedish...

Do you know if/when Partouche will be played in Estoril?

espelidiao sa...

I'll confirm in the casino and let you know, they came here to see the betsson tournament and its almost decided their next tournament will be here but I dont think theres a date yet.
if you need any information you can email me to belmiroribeiro@live.com.pt

Peter Eichhardt sa...

Great!

Very humble e-mail address by the way....

;-)

espelidiao sa...

I checked with ze manel and he doesnt have any dates for the partouche tournament but in march we will have the emop here.
regards,
miro