torsdag 22 oktober 2009

Champions League

Igår var det extra lång CL-kväll eftersom ManU spelade borta mot CSKA Moskva och där börjar matcherna alltid två timmar tidigare. Men vilket sömnpiller!

Förvisso hade United flera viktiga spelare skadade men det var en av de tråkigaste CL-matcher jag sett. CSKA tänkte bara på att jobba hem. Ingen press, och knappt några anfall. Trots hemmaplan hade de inga aspirationer att vinna, bara att inte förlora. Straffet kom givetvis och ett håglöst United lyckades vinna med 1-0 till slut.

Matchen efter som jag skulle se var Real Madrid mot Milan och den var om möjligt ännu tråkigare. Tröttare fotbollsspelare får man leta efter. Kaka var ovän med bollen vilket iofs Ronaldinho inte var, men han gick å andra sidan inte en meter i onödan. Han utmanade inte en enda gång och den enda som verkade ha sämre självförtroende var målvakten Dida i Milan, som tappade ut en boll till Raul som enkelt kunde peta in 1-0. I en timme såg det ut så innan det helt plötsligt blev ett fyrverkeri sista halvtimmen då allt möjligt hände.

När krutröken lagt sig till slut stod Milan som segrare med 3-2 efter en osannolik avslutning. Jag sms:ade Alex och Calle, som var på Bernabeu-stadion, ett par gånger och de verkade inte glada. Kanske inte mest pga de är Madrileños utan att de förmodligen spelat en liten slant på en “säker” hemmaseger.

Och igår fick Barca stryk mot ett ryskt lag på Camp Nou. Vad händer i spansk fotboll egentligen? Deras landslag är bäst på jordklotet för tillfället medan storklubbarna får stryk på hemmaplan. Upp-och-nervända världen.

Två härliga mål kan jag bjuda på här. Inte från Champions League dock. Det andra är riktig roligt. Ännu roligare är att killen som slår in badbollen från läktaren är Liverpoolsupporter.

Tyvärr har jag fått byta video till en kortare version, då den ursprungliga tagits bort.

Inga kommentarer: