tisdag 13 oktober 2009

Swedish Open inlett

Den senaste tiden har jag fortsatt komma iväg till gymmet. Jag siktar på att träna åtminstone 3-4 dagar i veckan. För några dagar sedan kände jag ett lagom sug när jag åkte iväg för att lyfta lite. Jag hade en del ärenden innan träningen vilket medförde att istället för en timme fick jag komprimera passet till en halvtimme.

Helt okej, eftersom jag ändå fortfarande inte kommit upp till maxvikter för att undvika för mycket träningsvärk.
Ryggövningar stod på scemat och uppvärmningen var redan avklarad i och med mina ruschade ärenden. När jag kom in i gymlokalen kände jag hur energin började bubbla i mig och i stenhårt tempo lyfte jag tyngre än beräknat. Normalt sett brukar jag vila i 1-2 minuter mellan seten, men nu vilade jag kanske bara 30 sekunder.

Resultatet blev, förutom ett skönt träningspass, att jag fick käka alvedon i ett par dagar för att kunna röra mig...Fast det går i rätt riktning.

På söndagen spelade jag som vanligt några online-turneringar. Tre prisplatser av sju möjliga blev facit. Godkänt men inga stora pengar. Längst gick jag återigen i Unibets 100k garanti med en plats bland de 20 bästa av c:a 1000 startande.

Jag har nu placerat mig liknande 4-5 gånger i den turneringen och upplever samma sak varje gång när det är 3-4 bord kvar. Blindarna är väldigt höga i förhållande till markerantalet och det blir en riktig sluggerfest med all-in från alla håll och kanter. Lite synd när de seriösa pengarna ska fördelas. Unibet skulle behöva bromsa strukturen på något sätt, tycker jag. Å andra sidan har väl pokersajterna inget emot att slumpfaktorn är högre så att även sämre spelare har chans till stora utbetalningar.

Det blev en lång natt med Amerikansk fotboll på tv och några urusla omaha-spelare med mycket tur i cashgamet efter att jag var ute ur turneringarna. Turen vände aldrig och som ni förstår blev det en lång sittning...

En dusch och någon timmes sömn var väl inte bästa uppladdningen inför 5000-kronorstävlingen som inleder Swedish Open-veckan på Casino Cosmopol. Korkad som man är ibland hade jag anmält mig och betalt tävlingen på söndagen över nätet. Eftersom flexibilitet inte är ledordet för statliga monopol insåg jag det fåfänga i att försöka avanmäla mig efter ett telefonsamtal. Jag kunde lika bra ha frågat om det gick bra få låna lite pengar i kassan, eller att få bli bjuden på en alkoholhaltig dryck...

Fokuset var därför inte det bästa när jag anlände till tävlingen någon timme försenad. När jag ringde frågade jag för säkerhets skull hur sent man fick komma. Efter ett visst antal perioder blir dina marker konfiskerade om du är sen, även om du betalt för dem. Nåja, slutligen efter att ha blött iväg en stor del av mina marker synade jag all-in med 99 mot AJ. Floppen kom en knekt, turn en knekt men på river.....kom det minsann ett litet ess...och jag kunde åka hem och sova sött några timmar.

Emma väckte mig så att jag kunde vara uppe när hon skulle gå och lägga sig! Logiken hos barn är kanske inte den mest lättförståeliga för oss vuxna ibland...

I vilket fall såg jag en ruskigt bra och spännande match mellan Jets och Dolphins, där nederlagstippade Miami spelade strålande och lyckades vinna till slut.

Nationalsången innan avspark sjöngs av Marc Anthony, ni vet J-Lo:s man (eller bara pojkvän?). Inte visste jag att han kunde sjunga! Jävlar, vilken bra röst! Men det är klart, något måste han ju kunna....

Läggdags, även för mig, nu. Senare idag blir det en 10 000 kronors hälften Omaha, hälften Texas på det statliga alternativet. Förhoppningsvis lite mer utvilad och fokuserad. Dags för ett finalbord nu. Länge sedan senast...nä,det var det inte.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hur gick det i half/half peter??

Jonas

Peter Eichhardt sa...

Hej Jonas!

Ledsen att jag är sen med uppdateringar. Ska bättra mig.

Anonym sa...

Det är lugnt. Bara nyfiken på pokerlivet i sthlm eftersom jag bor på rätt sida sverige. :)

Jonas

Anonym sa...

Peter, alltså.
Unibets turre. Tilåt mig småle.

Snarare Primas/Microgaming.

Nåväl, detta kände du så klart till.
Men ändå.

http://www.microgaming.com/pnpokerroom.aspx?pid=1

Fortsatt lycka till!

Peter Eichhardt sa...

Givetvis, men eftersom jag spelar på Unibets plattform blir det så jag uttrycker mig.

Produktplacering...

Lycka till själv och fortsätt småle.