torsdag 29 oktober 2009

På väg till Baltic Festival

Igår skrev vi på kontraktet för lägenheten på Lidingö. Vi hade bestämt möte med fastighetsvärden klockan 13:00 på Humlegårdsgatan. Tidsoptimisten Peter var ute i god tid, ankomst säkert 5 minuter innan. Jag släppte av Lena och Emma så att de kunde gå upp medan jag parkerade bilen. Runt Stureplan och Östermalmstorg blir man ju inte direkt överfallen av lediga platser så klok som en uggla körde jag ner i ett P-garage. Listigt nog hade de placerat betal-automaten 20 meter innan bommen. Småstressad som jag var, hrm, bommade jag det. Och bilen efter. Tredje bilen hamnade i lagom höjd.

Jag drog i handbromsen då lutningen ner till bommen var i klass med Steilhang i Hahnenkammrenn och med motorn igång sprang jag tillbaka till automaten. När jag stoppade in mitt kreditkort gick det ovanligt trögt så jag fick hjälpa det lite på traven. Det var ingen bra idé. Den kloka ugglan skakade bekymrat på huvudet. Kortet kom inte tillbaka utan satt oåtkomligt benhårt fast, lika hårt som Tomas Johansson brukade göra när Alexander Karelin lyfte och svingade honom runt. Jag provade alla knappar. Ingen reaktion från apparaten. Jag provade snabbtelefonen. Ingen reaktion.

Jag är ganska stresstålig efter diverse mordhot och rånförsök jag utsatts för under mina år på resande fot, men med två andra bilförare stirrande på mig som om allt var mitt fel, en tredje bil tutande runt hörnet eftersom han skulle UT (Hahnenkammrenn givetvis enfilig), klockan tickande till mötet och mitt kreditkort obönhörligt fast (med risk för att behöva spärra skiten) kände jag att jag började bli en aning varm om öronen.

Det var bara att backa uppför Steilhang medan jag ringde ett nödnummer till P-bolaget som var utsatt på en skylt, parkera i ett gathörn och hoppas inga P-lisor var i närheten. Mötet avgick utan problem och efteråt gick vi tillbaka till den ondskefulle P-automaten. Jag fick beskedet att en tekniker var på ingång, han skulle komma om 5 minuter. Jojo, det har man ju hört förr….

Men se på fan! Tre minuter senare kom det en tekniker körande, låste upp automatdjävulen och voila; mitt kreditkort.

Snyggt jobbat, Q-park! Ibland är världen med mig också….

Idag var jag och Emma på annexet till Globen för testa-på-olika-idrotter-för-låg-och-mellanstadiebarn-under-höstlovet-aktivitet. Säkert 2000 ungar som hoppade och skrek överallt. I 1,5 timme stod vi ut, t.o.m. Emma tyckte det var jobbigt även om hon testade ett par grejer. På en skala från 1-10 fick det betyget 3 av henne.

Efteråt åkte vi till Öst-asiatiska museet tillsammans med Lena för att kika på en kimono-utställning som tyvärr var helt intetsägande. De har verkligen lyckats med att skapa ett museum, trots den enorma potentialen, som är lika spännande som att sitta i en bilkö.

Östasiatiska museet (1) Östasiatiska museet (2)

Jag menar, det är ju för helvete Kina och Japan vi pratar om! Emma gav trots allt betyget 4, tack vare att hon fick pyssla med origami i lekrummet.

Högre betyg fick Tezukuri i Hammarby Sjöstad dit vi åkte på vägen hem. Vi tyckte att Japan skulle få en chans att revanschera sig. Som vanligt lyckades de; betyg 8. Av mig.

TezukuriTezukuri (3)

Efter en lång dag flög jag slutligen till Tallinn för att spela Baltic Festival som anordnas av Pokerstars. De har inordnat ett tillfälligt casino på Swissôtel under veckan, vilket gjorde det lättare att flyga över. Swissôtel är något fräschare än Olympia Hotel där pokern brukar anordnas. I runda slängar som förhållandet Måns Zelmerlöw till Keith Richards.

Dags att sova nu. Turneringen startar klockan 12 i morgon. Det kommer uppdateringar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kom igen nu Peter!

Ta detta nu och revanschera dig för 11,5 platsen på SM i Tallinn.

Mvh Jonas

Peter Eichhardt sa...

Matpaus nu. Har tyvärr inte börjat så bra. Efter ett par utköp är jag nere på 4k i brickor.

Men än har inte den tjocka damen sjungit!

Anonym sa...

Då är det lugnt. Spänn ögonen i dom så foldar dom. :)

Jonas