måndag 5 april 2010

Hand från Irish Open

Jag spelar ganska många händer i början av en turnering för att försöka komma åt de dåliga spelarnas marker. Av förståeliga skäl brukar de åka ut ganska snart och jag tycker att jag förlorar värde om jag ska sitta och vänta på premiumhänder, medan de skvätter sina marker till höger och vänster.

När nästan en timme hade passerat i turneringen hade jag därför varit ganska aktiv och ökat min stack från 10k till c:a 14k. En irländare i min ålder hade också varit inblandad i en del potter men hade spelat ganska löst och svagt, till skillnad från mig som tagit kommandot i potterna, och därför hade hans stack sjunkit till c:a 7k.

Med mörkar fortfarande på 25-50 fick jag AK i tidig position och höjde till 150. Irländaren synade i sen position och knappen, som också var svag och lös, synade med. Mörkarna lade sig.

Floppen kom AA4 med två klöver. Jag betade 300 i potten på 525. Irländaren funderade en stund och höjde sedan till 900. Knappen passade och nu var det min tur.

Hur hade ni spelat vidare? Och varför?

3 kommentarer:

Dusty sa...

Antingen raise eller call och donk turn på nästan alla kort. Jag menar, antingen bluffar han (verkar inte som den typen av spelare, men ändå) eller så sitter han på typ 5 kombos som slår dig (44 är väll 3 combos, A4s finns det en av och ibland har han väll missclickcallat A4o eller är korkad eller något) alternativt en massa andra ess och en del färgdrag. Du vill alltså ha en skapligt stor pott av det här utan att ge motståndaren möjlighet att komma ifrån den.

Nu vet jag inte hur medelålders (korrekt term?) män från irland spelar riktigt, men jag hade nog varit sugen på att raisa tillbaka här efter att ha tänkt en stund om snubben verkar vara mer av en gambler och bara syna och donka typ 3/4 turn och 3/4 river på nääästan alla kort (har du bakdoordraget förresten?) om han är mindre spazzidiot och mer lös/sunkig station.

Kristian sa...

Jag hade spelat exakt som du gjorde =)

Indiscreet sa...

En jättestor del av hans range här består av sämre ess, och dem kommer han garanterat att syna en återhöjning med här. Kanske synar han också med händer som JJ-KK.

Jag skulle nog höja till 2 300 eller så. Synar han ligger det över 5k i potten på turn när han har ca 4 500 kvar bakom. Han får jävligt svårt att inte stacka av med ett A då.

Call och donk turn är väl okej, men om han skulle ha en hand typ 88-JJ så finns det många kort som skrämmer honom på turn (han fattar ju inte att din range är polariserad och att t ex en knekt eller dam inte är farlig) och som gör att han viker när du betar ut turn.

En alternativ strategi, som utnyttjar alla gator, vore att re-raisa minimum till 1800. Han kan få för sig att han har fold equity och pusha en hel del händer, plus att om han synar kan du beta litet på turn och ge honom oemotståndliga potodds på river.
Fast detta funkar väl kanske bara om han är en komplett idiot?