söndag 16 november 2008

Turneringssöndag.

Jag hade inte förbokat hyrbil när jag kom ner till Barajas. Gick till Avis och frågade vad billigaste bilen kostade för tio dagar. 600 euro var svaret! 60 euro om dagen för en liten Fiat punto! Och hon påstod att det var specialerbjudande. Inte klokt vad giriga de är. Jag gick bort till Europcar och fick då en ny automatväxlad merca för 36 euro om dagen. Jag var inte direkt ledsen över att jag inte fick åka italienskt den här gången.

Hotellet hade jag bokat innan däremot. Nybyggt, fyrstjärnigt, fräscha rum, bredband. Önskemålet var även ett gym och det hade de, fast den löjliga typen. Ett litet rum med några löpband och någon form av gymapparat som tv-shop hade varit stolta över. En sån där multimaskin som vid första anblicken ser ut att kräva någon form av ingenjörsutbildning för att klara av.

Hotellet ligger inte i direkta centrum, snarare i något halvt industriområde, men det passar mig bra med hyrbil eftersom det blir lättare att parkera på gatan. I Madrid tar de även hutlöst betalt för parkering. Även fast hotellet har eget p-hus kan de ta 25 euro per dygn. Rena skämtet!

Det kan låta banalt med tanke på vilka summor man spelar om dagligen och hur ofta hör man inte folk säga att det är av principskäl fast man anar att de är rätt så sugna på stålarna. Saken är den att vi hatar att känna oss lurade, och det gör man ju om man betalar 7500 kr/mån för parkering. Eller 600 kr om dagen för en löjlig liten Fiat för den delen.

Nåja, jag plockade upp Alex och vi åkte ut till casinot för att avnjuta en god måltid och en flaska ribera medan vi snackade lite skit. Tyvärr var det ingen omaha i pokerrummet utan det fick bli no limit holde'm istället. Inga drag satt så efter sex timmar slutade dagen på minus 1000 euro, trots svagt motstånd och en hel del hårresande händer man fick bevittna.

Ikväll blir det dock hotellkväll med alla trevliga söndagsturneringar online. De har redan börjat smyga igång. Jag får hoppas att jag kan skramla till det i någon.

Inga kommentarer: