onsdag 3 juni 2009

Robin Hood

Emma fick rida på Robin Hood i ridskolan idag. Ruskigt busfrö är han. Nafsar och knuffas. Hästar gillar tydligen att testa gränser med människor. I början hade jag grym respekt för dem. Gick aldrig in i spiltan och aldrig bakom en pålle, men det börjar släppa nu. Nu tränsar, sadlar och rättar jag stigbyglar som om jag aldrig gjort något annat.
Nu när Robin Hooden knuffas, knuffar jag tillbaka. Han verkar gilla det. Dessutom vet han om att han får en morot efter lektionen, så varför skulle han kicka ner mig?
Robin Hood är den fläckiga till vänster. Skäck heter det visst.


De uppför sig lite som i poker. Försöker bluffskrämmas. Är man rädd går man på bluffen. Vana hästtjejer synar alltid och hästen får vika sig eftersom den vet att människor är ledarna. Men det är kul att bluffa...

Jag spelar inte "Poker-SM" på casinot av två anledningar. Jag gillar inte att de nonchalerar vårt pokerförbund som ju faktiskt existerar. Det ska bli intressant at se vad som händer nästa år om pokerförbundets SM hålls i Sverige. Kanske blir som i boxningen med fyra olika bälten och ingen vet vem som är den sanna champen. Det blir ju bara urvattnat till slut och ingen bryr sig.

Dessutom ska vi till Gröna Lund och ha kalas med Emmas klasskompisar på fredag. Hade blivit svårt att kombinera med pokerspel samma dag. Men det lär väl ösregna på fredag eftermiddag...fast då blir det ju mindre kö till alla attraktioner. Pappa kanske också ska köpa ett åkband i så fall....

Jag kollade på Pittsburgh mot Detroit inatt. Tredje matchen. Vilken holmgång!
Det är annat än ett tramsigt hockey-vm. Alla vinnarskallarna är ju kvar i Stanley Cup!
Ruskigt bra match. Stenhårt, men pingvinerna vann rättvist. Svenskarna är otroligt vassa i Detroit och det vore kul om de lyckades vinna till slut. 2-1 till Detroit i finalserien nu. Bäst av sju matcher. Det smäller igen på torsdag!




Inga kommentarer: